Jo men alla har vi en vardag. Vare sig vi vill eller inte… men är den inte helt underbar? … Inte? Vad finns där som stjäl din energi? Vad finns där som gör att du vantrivs? Kan du göra något åt det? Ja?- gör det. Nej?- Gilla läget.

Så hård jag är va..? Nej men alltså jag menar såhär… Det du inte kan påverka rent praktiskt kan du påverka mentalt. Genom din inställning till den situation du befinner dig i. Detta BARA för att du ska få mer livskvalitet. För vardagen är den största delen av våra liv. Det är jobbet, storkok, skjutsning av barn, betala räkningar, läsläxor, hundpromenader, tandborstning och renbäddade sängar. Å inte tala om alla dessa sockor som ska paras ihop! Hur många sockor kan en familj använda på några dagar egentligen?!? Hahah!

Det är ju inte semester, helg och partaj som är den större delen.. Det kan bli jobbigt att bara finna lyckan i dessa lägen. Då är det lätt att hitta lyckan. Men kan du hitta den i din vardag?

Imorse fick jag en bild från en av er där ni lagade bananplättar med ert barn varje morgon. En annan dag får jag bild på när ni är i skogen och doftar på träden. Det är sååå härligt att se! Att få ta del av er vardag och de glimtar när ni är lyckliga.

Jag tror att när vi bli gamla så minns vi absolut alla galenskaper och äventyr vi varit iväg på men om vi trivts i vardagen är själen lugn och fin. En ro inombords att vi liksom mått gött… Så gött vi kan under tiden vi lever. För livet sker även i vardagen. Kanske just mest i vardagen…

Ha en härlig vanlig grå onsdag i oktober!

Hitta något , om än litet, lyckokorn i denna dag.

Puss Ida

 

Vardagsnjutning är att varje dag vakna frisk. Fasen va tacksam jag är för det. Sen också för mina fina kläder från Replay. =) Det är en vardagslyx att få glida runt i sånahäringa pärlor..

Häromveckan tog vi en mysfika i höstsolen på Esti Café i Vara. Efter skolan, innan läxor och taekwondo. Lyx.

Mamman tog en dyrkaffe och trollen en varm chokkela.. =)

Mina vardagar består av jobb och förhoppningsvis ha hunnit med träning på morgonen eller lunchen. Eftermiddagen är hämtning av barn, packning av väskor, läxläsning, iväg på diverse aktiviteter, kvällsmatlagning och nattning av troll. 20:30 är jag sopslut och orkar kanske lite yinyoga eller en kopp te innan kroppen somnar 22:00…

Jag och Hunken ger varandra kaffe på sängen ibland. En så liten gest som uppskattas så mycket.. =) Måste inte alltid vara insta-perfekt frukostbricka… En slät köpp, en puss på munnen och säg ”Jag älskar dig”. Livets bästa