SÅ glad och tacksam över mitt beslut tidigare i höst att vara ganska ”klar” med året i mitten av december. Jag bestämde mig för att inte ta några nya projekt från 13 december och fram. Jag ska avsluta och planera.

Från denna veckan är också barnens aktiviteter julledigt.

Därmed också väldans mycket tid på kvällarna helt plötsligt ! =)

Så igår myste jag och barnen till det med lite bakning. Bakning är för mig ren terapi när jag har tid. Min mormor var gammal konditor och eftersom jag inte gick på förskolan utan var hos henne på dagarna så är jag van vid bakning. Jag har otaliga gånger suttit i kökskaoset med mjöl och jäst överallt med bakdukar och varm ugn. Det har för mig ingett så mycket trygghet. Så när jag bakar har jag mormor med mig i både kropp o själ.  Jag kan nästan höra henne när hon talar om för mig om jag ska ha i mer mjöl eller om mjölken ska vara varmare…. =)

Vi bakade en limpa, glutenfria biscotti och pepparkakor. Hela köket fick saneras från golv till tak efteråt och när jag var klar krashade jag i soffan och somnade som en stock 20:45 =)=)

Brödet var lite höftande från min sida då jag experimenterade med saffran och lingon och det blev helt ärligt inte jättegott så ni får inte receptet…. =)

Men jag delar gärna med mig av de glutenfria biscottin som blev maaaagiskt gott!

Här kommer det:

6 dl mandelmjöl

1 tsk bakpulver

100 g hackad mörk choklad

finrivet skal av en citron

50 g rumsvarmt smör

1 dl socker

2 ägg

  1. Blanda mjöl, bakpulver, hackad choklad och citronskal i en bunke.
  2. Vispa smör o socker poröst
  3. Tillsätt ett ägg i taget i smörblandningen.
  4. Rör ihop allt
  5. Forma den kladdiga degen till två längder på bakplåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda i 175 grader i 30 min
  7. Ta ut och låt svalna
  8. Skär längderna i sneda bitar.
  9. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt. Grädda 125 grader i 15 min.
  10. Klart!  (recept från ICA )

 

Ha en fin helg nu raringar och hoppas julifriden infunnit sig!
All kärlek!

/Ida

 

De jäste upp fint innan jag hyschade in dem i ugnen helt klart =)

Min lilla bagare.

Pappan kom och visade hur en kavlar.. =)

Det är en speciell doft med peppisar alltså!

Voila! Gårdagens succé!