Igår hade Stella invigning i sin trädkoja! Jag fixade sidenband och en stor sax och hennes bästisar hade med sig inflyttningspresent i form av bl.a. en fågelholk… Hur söta är dom inte? 😉

Medans de löste diverse världsproblem där ute gjorde jag en hälsosam äppelpaj. Grejen att jag väljer en nyttig variant är för att jag har lärt mig att barnen ofta inte märker någon skillnad…

Så dom moffade och åt. De fick ny energi och då gjorde vi matteläxan!

Jag är nog ingen rolig mamma att komma hem till egentligen:):) Lagar nyttig paj och tvingar dem att göra läxor 🙂 Jag gillar ordning och reda helt klart… Det är Hunken som är den busiga av oss. Alla barn älskar tok-farbrorn …

Här är receptet för dig som har lite äpplen över!

4 små äpplen ( vi plockade supergoda höstäpplen i kattvik härom helgen)

2 msk fett ( jag tog 1 msk flytande smör/rapsolja och 1 msk kokosolja)

1 dl fiberberikade havregryn

1 dl hackade nötter ( jag hade paranötter)

Kanel. Massa kanel.

1. Hacka nötter och blanda med gryn och fett.

2. Dela äpplet i små bitar och marinera ordentligt med massa kanel.

3. Smörja en form. Häll i allt i en härlig mix

4. In i ugn 200 grader 18-20 minuter

Voilà! Servera med vaniljsås om du vill eller ät den som den är. Har du mjuka äpplen blir det som mosigt och göttit.

Ha en strålande torsdag raring!

Kärlek!/Ida

Tänker att det skulle funka med vilka nötter som helst egentligen.. Bara de hackas.

Min mormor använde typ aldrig mått eller slevar. ”Näven! En sa använda näven Ida” Så det gjorde jag. PS. vältvättade tassar.

Egenplockade äpplen från Kattviks fruktodling. SÅ galet goda!

Voila! Krispig och lagom söt med smak av kanel.

Sen blev det läxläsning för hela slanten… =)Charlie är ju bara 5 men har en liten bok med siffror som han får leka med när Stella gör matteläxan och en bokstavsbok när Stella gör läsläxan. Han älskar det och suger åt sig som en svamp!